Wat is linkspam?

Betekenis van linkspam

Linkspam is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het spammen van links op internet. Dit betekent dat iemand op grote schaal links naar een website plaatst op verschillende andere websites, forums of sociale media platforms. Het doel van linkspam is om de zoekmachine ranglijst van een website te verbeteren door het aantal links naar die website te verhogen.

Linkspam is schadelijk voor SEO

Echter, linkspam is schadelijk voor de zoekmachine optimalisatie (SEO) van een website. Zoekmachines zoals Google gebruiken complexe algoritmen om de relevantie en betrouwbaarheid van websites te bepalen. Als ze vaststellen dat een website linkspam gebruikt, kunnen ze de ranking van die website verlagen. Dit kan leiden tot minder verkeer naar de website en een lagere omzet voor een webshop.

Daarnaast kan linkspam ook leiden tot een slechte gebruikerservaring. Als een gebruiker op een link klikt die is geplaatst via linkspam, kan hij terechtkomen op een website die niet relevant is voor wat hij zoekt. Dit kan frustrerend zijn voor de gebruiker en kan leiden tot een slechte reputatie voor de website.

Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat je website wordt bevuild met linkspam. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

  1. Zorg ervoor dat je alleen kwalitatief hoogwaardige links op je website plaatst. Dit betekent dat je alleen links naar relevante en betrouwbare websites plaatst.
  2. Gebruik een tool zoals Google Search Console om te monitoren welke links naar je website leiden. Als je merkt dat er links naar je website zijn geplaatst via linkspam, kun je deze verwijderen.
  3. Let op voor linkruil schema’s (Ik link naar jouw website, link jij naar die van mij). Soms kunnen websites je aanbieden om links naar elkaar te plaatsen. Dit kan lijken als een goede manier om de SEO van je website te verbeteren, maar dit kan leiden tot linkspam.

In het algemeen is het belangrijk om te voorkomen dat je website wordt bevuild met linkspam. Dit kan schadelijk zijn voor de SEO van je website en kan leiden tot een slechte gebruikerservaring. Door alleen kwalitatief hoogwaardige links te plaatsen, te monitoren welke links naar je website leiden en voorzichtig te zijn met linkruil schema’s, kun je ervoor zorgen dat je website vrij is van linkspam.

Lees ook: Google gaat linkspam harder aanpakken met SpamBrain update