Voordelen van een klein online marketing bureau

klein online marketing bureau

Er zijn verschillende voordelen van een klein online marketing bureau ten opzichte van grotere bureaus, waaronder:

 1. Persoonlijke aandacht: Kleine online marketing bureaus hebben vaak een beperkte klantenkring, waardoor ze meer tijd en persoonlijke aandacht kunnen besteden aan elke klant. Hierdoor kan er beter worden ingegaan op de specifieke behoeften en doelstellingen van de klant.
 2. Flexibiliteit: Kleinere online marketing bureaus zijn vaak flexibeler in hun aanpak dan grotere bureaus. Ze hebben vaak minder beperkingen en kunnen zich gemakkelijker aanpassen aan veranderingen in de behoeften van de klant.
 3. Lagere kosten: Over het algemeen hebben kleinere online marketing bureaus lagere kosten dan grotere bureaus, omdat ze minder overheadkosten hebben. Dit kan leiden tot lagere prijzen voor de klant. Lees ook ons marktonderzoek over de kosten van een online marketing bureau. Na het lezen van dit onderzoek ken je de prijsverschillen tussen een klein en groot marketing bureau.
 4. Meer betrokkenheid: Bij een klein bureau is de kans groter dat de eigenaar(s) van het bureau zelf betrokken zijn bij de marketing projecten. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de ervaring en expertise van de eigenaar. Ook bij het online marketing bureau Lucky Cookie spreek je niet met een account manager maar wel met een SEO, SEM en MARTECH specialist.
 5. Specialisatie: Kleine marketing bureaus zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde gebieden of niches, waardoor ze zeer specifieke expertise hebben. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op de behoeften van klanten die zich in die niches bevinden. Bij Lucky Cookie zijn we gespecialiseerd in SEO, SEM, content marketing, PR c, en e-commerce marketing.
 6. Snellere besluitvorming: Doordat er minder mensen bij betrokken zijn, is de besluitvorming sneller en kunnen projecten sneller worden opgestart en afgerond.

Al met al kan een klein marketing bureau een goede keuze zijn voor klanten die persoonlijke aandacht, flexibiliteit, specialisatie en lagere kosten zoeken.

De specialisaties bij een klein online marketing bureau

Een klein online marketing bureau biedt meestal een breed scala aan digitale marketingdiensten aan om bedrijven te helpen online te groeien en te slagen. Deze diensten omvatten meestal:

 1. Zoekmachine optimalisatie (SEO): Het optimaliseren van websites om hogere zoekresultaten te behalen in zoekmachines zoals Google.
 2. Zoekmachine marketing (SEM): Het adverteren op zoekmachines zoals Google door middel van betaalde zoekopdrachten en gerichte advertenties.
 3. Sociale media marketing: Het opzetten en beheren van sociale media-accounts om merk- en productbekendheid te vergroten en interactie met klanten te stimuleren.
 4. Contentmarketing: Het creëren en promoten van waardevolle en relevante inhoud om klanten te informeren, aantrekken en vasthouden.
 5. E-mailmarketing: Het versturen van gerichte e-mails naar klanten om merkbekendheid te vergroten, leads te genereren en verkoop te stimuleren.
 6. Website-ontwerp en ontwikkeling: Het ontwerpen en ontwikkelen van websites die gebruikersvriendelijk zijn en gemakkelijk te navigeren zijn, wat kan bijdragen aan betere prestaties en conversie.
 7. Analytics en rapportage: Het bijhouden van gegevens en meten van de prestaties van online marketingcampagnes en het leveren van rapporten en analyses om de voortgang en resultaten te meten.
 8. Consultancy en advies: Het bieden van strategisch advies, begeleiding en ondersteuning om klanten te helpen hun online marketingdoelen te bereiken.

Kortom, een klein online marketing bureau biedt op maat gemaakte oplossingen voor digitale marketingproblemen, werkt nauw samen met klanten om hun doelen en behoeften te begrijpen en gebruikt strategieën en technieken om de online zichtbaarheid, merkbekendheid en verkoop van hun klanten te verbeteren.

Wanneer gebruik je best geen groot online marketing bureau

Hoewel grote online marketingbureaus over veel middelen, expertise en ervaring beschikken, zijn er enkele redenen waarom bedrijven niet voor hen kiezen:

 1. Hoge kosten: Grote online marketingbureaus hebben hogere overheadkosten vanwege hun omvang qua personeel, waardoor ze hogere prijzen moeten rekenen voor hun diensten dan kleinere bureaus.
 2. Minder persoonlijke aandacht: Grote online marketingbureaus hebben vaak veel klanten, waardoor ze minder tijd en persoonlijke aandacht aan individuele klanten kunnen besteden. Klanten kunnen het gevoel hebben dat ze een van de vele zijn en missen de persoonlijke aandacht en betrokkenheid die ze zouden kunnen krijgen van een kleiner bureau.
 3. Minder flexibiliteit: Grote online marketingbureaus kunnen minder flexibel zijn in hun dienstverlening omdat ze vaste samenwerkingsprotocollen en systemen hebben die bij alle klanten worden gebruikt. Hierdoor kan het moeilijker zijn om specifieke wensen of vereisten van klanten tegemoet te komen.
 4. Lagere mate van betrokkenheid: Omdat grote online marketingbureaus vaak veel klanten hebben, kan het moeilijker zijn voor klanten om in contact te komen met een specifieke marketing specialist, meestal gebeurt dit via een account manager of project manager.
 5. Minder specialisatie: Grote online marketingbureaus zijn vaak generalisten, die een breed scala aan diensten aanbieden, maar minder gespecialiseerd zijn in specifieke niches of gebieden. In de niches SEO en SEM zijn de grote bureaus meestal minder gespecialiseerd. Kijk naar hun hun eigen resultaten in de zoekmachines op hun meest commerciële zoekwoorden en dan weet je meestal genoeg.

Hoewel grote online marketingbureaus nog steeds waardevolle diensten kunnen bieden aan bedrijven, kan klein online marketingbureau beter aansluiten bij de specifieke behoeften en vereisten van een bedrijf en kunnen ze meer persoonlijke aandacht, flexibiliteit en waarde bieden. Bedrijven moeten daarom zorgvuldig overwegen wat hun specifieke behoeften zijn en welk type bureau het beste bij hen past.