Subsidie voor website of webshop aanvragen? Ja dat kan

subsidie voor website webshop aanvragen

Wil je een subsidie voor een website of webshop aanvragen dan kan dat nog tot 2022. Deze subsidie is een verhoogde investeringsaftrek op digitale investeringen waardoor je op het einde van de rit voor dat boekjaar minder belastingen betaalt.

Deze subsidie voor digitale investeringen kan worden gebruikt voor een nieuwe website of webshop.

Goed nieuws is dat onze federale regering heeft op 6 november beslist om de verhoogde investeringsaftrek van 25% te verlengen tot en met aanslagjaar 2022. Deze verlenging hoort bij een breed sociaal economisch steunpakket.

De subsidie moet je wel zelf, of door je boekhouder aanvragen bij het indienen van de vennootschapsbelasting. Deze subsidie vraag je dus niet aan bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen of kortweg VLAIO.

Als je bij ons een nieuwe en professionele website of webshop laat maken dan zorgen wij ervoor dat de juiste bewoording op de factuurregels staan zodat de procedure vlotjes verloopt.

Welke digitale investeringen komen in aanmerking?

Wil je deze subsidie aanvragen dan kan dit voor een nieuwe website, een webshop voor e-commerce en digitale betalings- en facturatiesystemen. 

Ook de aanschaf van software en hardware die dienen voor de beveiliging van informatie- en communicatietechnologieën komen in aanmerking.

Leasing van software, websites en webshops komen ook in aanmerking.

Wie kan deze subsidie aanvragen?

Een subsidie met een verhoogde investeringsaftrek van 25% voor een nieuwe website of webshop kan aangevraagd worden door eenmanszaken, vrije beroepen en door  ondernemingen die voldoen aan de de fiscale definitie van kleine vennootschap.

Een kleine vennootschap (volgens het Wetboek van vennootschappen en verenigingen) is een vennootschap die voor het laatst afgesloten boekjaar niet één van de volgende criteria overschrijdt:

  • Jaargemiddeld personeelsbestand: 50 werknemers;
  • Jaaromzet exclusief btw: € 9.000.000;
  • balanstotaal: € 4.500.000.

(bron: VLAIO)

Hoe vraag ik een website subsidie aan?

Vraag je de subsidie voor een nieuwe website of webshop aan als natuurlijke persoon (eenmanszaak) dan moet je formulier 267U invullen, dateren en ondertekenen (beschikbaar via mymifin.be) en bij de aangifte in de personenbelasting doen.

Vraag je de subsidie voor een nieuwe website of webshop aan als vennootschap dan moet je boekhouder vak 275U in Biztax invullen wanneer de vennootschapsbelasting wordt ingediend.

Wanneer je een nieuwe website of webshop laat maken door Lucky Cookie dan zorgen wij in beiden gevallen voor de juiste benaming en beschrijving van de factuurregels op de factuur.