Online reputatiemanagement voor politici start hier

Met de beste webcare specialisten

Online reputatiemanagement voor politici is belangrijk want zij staan constant in het nieuws en hebben veel tegenstanders.

De online reputatie van politici wordt steeds waardevoller (of problematischer). Wanneer je online op zoek gaat naar je favoriete (of minst favoriete politicus) zal je waarschijnlijk een bonte verzameling aan informatie vinden, waaronder oude content dat jaren geleden door tegenstander werd opgegraven en niet meer relevant is.

Online reputatiemanagement voor politici wordt steeds moeilijker

Er zijn een aantal redenen waarom online reputatiemanagement voor politici bijzonder moeilijk is:

 1. Politici zijn controversieel en moeten constant in de media zijn. Hen vragen om onder de radar te blijven heeft geen zin.
 2. In tegenstelling tot de “ieder voor zich” wereld in het bedrijfsleven zijn er specifieke tegenstanders van politici die vaak bereid zijn om vuile spelletjes te spelen.
 3. De aanvallen via sociale media eindigen nooit. Partijdige pers zorgt ervoor dat er een continue stroom van negatieve berichtgeving vloeit.
 4. Politiek speelt zich af in de publieke arena. Openbaar onderzoek zorgt ervoor dat elke (kleine) indiscretie gemakkelijk buiten alle proporties wordt opgeblazen.
 5. Journalisten en tegenstanders worden continue gestimuleerd om naar het vuil van de politici te graven.
 6. Online nieuws website zijn een krachtig communicatiemiddel en zijn geliefd bij Google. Negatieve verhalen georkestreerd met click bait rangschikken dus goed voor de naam van het individu.

Daarom is reputatiemanagement voor politici een moeilijk en gevoelige kwestie.

Dit betekent niet dat politici hun kop in het zand moeten steken en het reputatieproblemen moeten negeren in de hoop dat het vanzelf verdwijnt.

Het is belangrijk dat de online reputatie van politici goed gemonitord wordt en strategieën kaar te hebben voor toekomstige crisissen.

Onze online reputatiemanagement diensten voor politici

Onze online reputatiemanagement aanpak voor politici is voor elke probleem verschillend. Wij maken een onderscheid in vijf subgroepen:

 • Online personal branding
  We helpen u om uzelf optimaal te profileren naar de buitenwereld toe. De nadruk ligt op de juiste professionele en persoonlijke online uitstraling.
 • Verwijdering negatieve content
  Wij controleren al uw negatieve content en herstellen en verbeteren vervolgens uw reputatie.
 • Verwijdering persoonlijke data
  U wordt blootgesteld aan online stalkers of pesterij?
 • Privacy management
  Controle op toegang tot uw persoonlijke gegevens met verregaande privacybescherming.
 • Speciale projecten
  Lucky Cookie kan met speciale projecten en de hoogste discretie een uitweg bieden voor zeer delicate online reputatie problemen.

Heeft u als politicus online reputatiemanagement nodig?

Neem in alle discretie contact met ons op, wij respecteren uw privacy voor 200% lucky cookie