Hoe Google contacteren?

google contacteren

Google contacteren is voor een online marketeer, webmaster of website bouwer niet altijd even gemakkelijk. Heel dikwijls is het zelfs niet nodig om Google te contacteren. Wil je als ondernemer voor je website of webshop een hogere positie in Google dan is er bij Google zelfs niemand die je kan of wil helpen. Het enige wat je kan doen om een hogere positie in Google te verkrijgen is door zelf aan SEO te doen of een goed zoekmachine optimalisatiebureau in te schakelen.

Ben je een particulier of politicus en wens je zaken uit de Google index te halen wegens niet relevant of schaden ze je reputatie dan moet je aan online reputatiemanagement doen.

Voor alle vragen omtrent de commerciële diensten van Google kan je bij hen wel terecht. Hieronder vind je een complete lijst met koppelingen naar de afdelingen bij Google die je kan contacteren met vragen over: 

Vergeet niet om Google’s help center te raadplegen. Misschien heeft daar iemand al een oplossing voor je bedacht en moet de vraag niet opnieuw beantwoord worden.

Google Ad Manager Help Center

Telefoon: 0800 58 168 (ma-vr: 09:00-18:00 uur)
Google Ads per E-mail
Google Ads Help Center
Google Ads FAQ

Google AdSense

Google AdSense per e-mail
Google AdSense Help Center
Google AdSense FAQ

Google Analytics

Google Analytics per e-mail in het product,

  • Klik op  in de header.
  • Onder Contact us, klik Email

Google Analytics Help Center
Google Analytics support pagina

Google Merchant Center

Telefoon: 1-866-246-6453 (ma-vr: 09:00-20:00 uur ET)
Google Merchant Center per e-mail
Google Merchant Center Help Center

Google News voor uitgevers

Google News per e-mail voor uitgevers
Google News Help Center voor uitgevers

Google Search Console

Google Search Console Help Center

Waarschuwing: Google contacteren doe je niet via 078 nummers

Ga zeker niet in zee met partijen die zich voordoen als de klantendienst of klantenservice van diverse Google producten. Je herkent ze aan het gebruik van de telefoonnummers met 078 ervoor. Dit zijn zeer dure betaalnummers en de bedrijven erachter hebben enkel het doel om jou zo lang mogelijk aan de lijn te houden.

Bent u tevreden over deze blog bijdrage van Lucky Cookie? Dan kan je 2 bioscoop tickets winnen door ons een positieve Google Business review te geven (duurt maar 5 seconden) en vergeet ons niet te volgen op Linkedin en Facebook, zo helpen we elkaar.