Hoe Google contacteren?

google contacteren

Google contacteren is voor een online marketeer, webmaster of website bouwer niet altijd even gemakkelijk. Heel dikwijls is het zelfs niet nodig om een Google contact te hebben.

Wil je als ondernemer voor je website of webshop een hogere positie in Google dan is er bij Google zelfs niemand die je kan of wil helpen. Het enige wat je kan doen om een hogere positie in Google te verkrijgen is door zelf aan SEO te doen of een zoekmachine optimalisatie bureau in te schakelen.

Ben je een particulier of politicus en wens je zaken uit de Google index te halen wegens niet relevant of schaden ze je reputatie dan moet je aan online reputatiemanagement doen.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om Google te contacteren, afhankelijk van de reden waarvoor je hen wilt bereiken:

 1. Klantenservice: Als je hulp nodig hebt met een product of dienst van Google, zoals Gmail, Google Drive of Google AdWords, kun je de ondersteuningspagina bezoeken om te zoeken naar antwoorden op veelgestelde vragen of om contact op te nemen met het Google-ondersteuningsteam.
 2. Feedback geven: Als je feedback of suggesties hebt voor Google, kun je de pagina “Geef feedback” bezoeken om hen te laten weten wat je op het hart hebt.
 3. Bedrijfsinformatie: Als je op zoek bent naar bedrijfsinformatie over Google, zoals hun missie, visie, of leiderschapsteam, kun je de “Over ons”-pagina bezoeken op de Google-website.

Houd er rekening mee dat Google een groot bedrijf is en het soms moeilijk kan zijn om direct contact op te nemen met een specifieke persoon of afdeling. Maar door de bovenstaande stappen te volgen, kun je in ieder geval je verzoek of vraag indienen bij de juiste afdeling binnen het bedrijf.

Belangrijkste afdelingen binnen Google:

 1. Zoekmachine: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de bekende zoekmachine van Google.
 2. AdWords: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor het beheer van het Google AdWords-platform, waar bedrijven online advertenties kunnen plaatsen.
 3. Gmail: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van Gmail, Google’s e-mailservice.
 4. Google Drive: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van Google Drive, een cloudopslagdienst.
 5. Android: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van het Android-besturingssysteem.
 6. Google Maps: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van Google Maps, een kaartendienst.
 7. YouTube: Dit is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van YouTube, een videodienst.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele afdelingen binnen Google. Het bedrijf blijft groeien en nieuwe producten en diensten ontwikkelen, dus het aantal afdelingen en teams binnen het bedrijf verandert continu.

Commerciële diensten contacteren

Voor alle vragen omtrent de commerciële diensten van Google kan je bij hen wel terecht. Hieronder vind je een complete lijst met koppelingen naar de afdelingen bij Google die je kan contacteren met vragen over: 

Vergeet niet om Google’s help center te raadplegen. Misschien heeft daar iemand al een oplossing voor je bedacht en moet de vraag niet opnieuw beantwoord worden.

Google Ads

Telefoon: 0800 58 168 (ma-vr: 09:00-18:00 uur)
Google Ads per E-mail
Google Ads Help Center
Google Ads FAQ

Google AdSense

Google AdSense per e-mail
Google AdSense Help Center
Google AdSense FAQ

Google Analytics

Google Analytics per e-mail in het product,

 • Klik op  in de header.
 • Onder Contact us, klik Email

Google Analytics Help Center
Google Analytics support pagina

Google Merchant Center

Telefoon: 1-866-246-6453 (ma-vr: 09:00-20:00 uur ET)
Google Merchant Center per e-mail
Google Merchant Center Help Center

Google News voor uitgevers

Google News per e-mail voor uitgevers
Google News Help Center voor uitgevers

Google Search Console

Google Search Console Help Center

Waarschuwing: Contacteer Google niet via 078 nummers

Ga zeker niet in zee met partijen die zich voordoen als de klantendienst of klantenservice van diverse Google producten. Je herkent ze aan het gebruik van de telefoonnummers met 078 ervoor. Dit zijn zeer dure betaalnummers en de bedrijven erachter hebben enkel het doel om jou zo lang mogelijk aan de lijn te houden.