Google Analytics 4 opleiding: een introductie voor beginners door Google

Google Analytics 4 opleiding

Google heeft zojuist een nieuwe en gratis online cursus gelanceerd die speciaal gericht is op beginners: de Google Analytics 4 opleiding. Als je nieuwsgierig bent naar hoe Google Analytics 4 (GA4) kan bijdragen aan het optimaliseren van je zakelijke prestaties, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Waarom is deze Google Analytics 4 opleiding gelanceerd?

Met de continue veranderingen in de digitale wereld wordt het steeds belangrijker om op de hoogte te blijven van de nieuwste tools en technologieën. Google Analytics is een van die essentiële tools. En nu, met de lancering van GA4, heeft Google besloten een opleiding te creëren die zelfs de meest onervaren gebruiker helpt om te beginnen.

Wat kun je verwachten?

  • Gebruik van digitale analyses: Ontdek hoe digitale analytics je bedrijf kunnen ondersteunen met behulp van real-world voorbeelden.
  • Begrijpen van gegevensverwerking: Leer hoe gebruikersgegevens worden ingevoerd en verwerkt in Google Analytics.
  • Opzetten van je Google Analytics-account: Krijg inzicht in de structuur van een Google Analytics-account en hoe je deze het beste kunt instellen voor jouw bedrijf.
  • Voorbereiden van je website & app voor gegevensverzameling: Zorg ervoor dat je website en apps klaar zijn om bedrijfsdata te verzamelen.
  • Bevestiging van gegevensverzameling: Verifieer met behulp van het real-time rapport of de gegevens van je website met succes worden verzameld.
  • Beheren van accounttoegang & instellingen: Leer hoe je toegangsrechten voor teamleden kunt beheren en hoe je gevoelige gegevens kunt beheren.
  • Verrijken van rapporten: Maak kennis met het concept van dimensies en metrics en ontdek hoe je deze kunt gebruiken om je rapporten te verbeteren.

Conclusie

De gratis Google Analytics 4 opleiding biedt een uitgebreide en toegankelijke handleiding voor beginners. Het is niet alleen een kans om nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om de waarde van analytics te begrijpen en hoe het je bedrijf ten goede kan komen.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verder uitdiepen van hun kennis, zijn er na het voltooien van deze introductiecursus meer geavanceerde modules beschikbaar.

Wil je meer weten over een geavanceerde Google Analytics 4 integratie voor je website of webshop? Contacteer ons vrijblijvend want we helpen je graag verder op weg in de wereld van online marketing en analytics die je omzet verhoogt!